luni, 2 mai 2011

Sedita din 02.05.2011

O zi inorata , la poarta Scoli din Localitatea Loturi Enescu , consateni vorbesc prin mici grupuri , probleme ce vor sa le vorbeasca cu cel ce la ales ca primar. Caci in aceasta zi e o sedinta locala , cu dezbateri legate de administrarea locala si bugetul pe anul 2011.
O liniste deplina se asterne peste in sala, toti stau atintiti catre biroul de unde asteapta o speranta , un ajutor cat de putin macar din vorbe .

Prima problema pe care se pune este izlazul pe care se afla in localitatea, pe care se vor pasuna animalele..O problema pe care statul roman incepe sa o deie tuturor taranilor.Este alegerea unei taxe locale si inpartirea unei suprafete pe aceasta taxa , sau asocierea cu una din asociati pe care va lua in custodie izlazul , administrandul cum este de comun acord cu asociatii.Hotararea a fost asociarea cetatenilor cu una din asociatiile pe care se afla in zona noastra.Problema dezbatuta de primarul Municipiului Dorohoi
Una din problebele pe care le are acesta comunitate este fosta cooperativa pe care a fost data unei persoane pe care administra acele bunuri , devenind proprietar direct fara a cere aprobarea cerlorlanti. Problema ridicata de Dl Vacaru Aurel , pe care se affla in judecata pentru despagubiri..
Biserica Crestina Ortodoxa , prin palamarul biserice cere un mic ajutor din partea primariei pentru cateva materiale , folosindise la intarirea localului de rugacine pe care a fost deteliorat in urama calamitatilor naturale din 2010 .
O alta problema este , cea a canalului de scurgere de apa pe care strabate localitatea Loturi Enescu , ce se revarsa in iazurile localitatii.Aceste afiind umplute , in urma inundatiilor din 2010 , facind ca apa sa stagneze pe terenurile oamenilor. Problema ridicata de Dl. Bindiu Bogdan.
O alta problema ridicata a fost indicatoarele de circulatie a masinilor cu tonaj de peste 8t ce trec cu viteza de peste 60km/h , si dupa spusele unui localnic trec cu acordul primariei , datorita faptului ca indicatorul a fost pus la 2km distanta fata de iesirea din municipiu , find sat jos pe sol prins de o teava.

Speram ca cat de curand ca aceste probleme sa fie rezolvate, dupa spusele celor alesi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu