duminică, 3 aprilie 2011

FMI: Există riscuri "semnificative" ca România să aibă dificultăţi în rambursarea împrumutului

Fondul Monetar Internaţional a evaluat drept „semnificative” riscurile ca România să aibă dificultăţi în rambursarea împrumutului contractat, printre acestea numărându-se tensiunile politice interne şi turbulenţele de la periferia zonei euro.

    3
    comentarii
    Vot: 0,0 din 0                        

     

    Exporturile româneşti ar putea fi afectate de o eventuală revenire sub aşteptări a economiei vest-europene iar fluxurile de capital către România ar putea fi perturbate de problemele din zona euro, se arată în raportul de ţară publicat de FMI.

    În astfel de circumstanţe, există riscul ca băncile străine să fie puse în imposibilitatea de a-şi menţine expunerea în România, în ciuda angajamentului lor de a face acest lucru.

    Nu sunt neglijate nici riscurile ca tensiunile politice interne să conducă la o inversare a măsurilor luate pentru succesul programului de asistenţă financiară, deşi autorităţile române s-au angajat să îl respecte.

    Totuşi, istoricul României în privinţa obligaţiilor sale externe oferă siguranţa că obligaţiile financiare către Fond vor fi îndeplinite la timp, potrivit documentului.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu