sâmbătă, 2 aprilie 2011

Informati utile

Taximetrist rănit grav într-un accident

Actualitate
Un taximetrist de 25 de ani din Dorohoi a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a fost implicat într-un accident pe şoseaua din Loturi Enescu. Potrivit martorilor, maşina lui Ionuţ F. a lovit puternic un podeţ, din care a fost proiectată în gardul unei case. De acolo, Logan-ul a fost aruncat din nou pe carosabil, unde s-a răsturnat şi a căzut apoi pe roţi. Bucăţi din betonul podeţului au fost aruncate la câţiva metri, iar zona impactului a fost acoperită cu resturi metalice şi de plastic. Bărbatul a reuşit să se târască afară dintre fiarele contorsionate pe portiera din dreapta. „Pacientul a fost preluat de o ambulanţă de la Dorohoi şi transportat direct la Botoşani, întrucât era în stare critică. Acuza dureri la coloană, cap şi membre. La o examinare sumară credem că ar fi suferit o fractură de coloană cervicală pe lângă nenumăratele alte traumatisme la picioare şi cap. Era conştient”, a precizat un cadru medical dorohoian. El este de părere că starea gravă a taximetristului era cauzată şi de faptul că airbag-ul nu s-a deschis în momentul impactului.

„Probabil mergea cu peste 100 de kilometri la oră”

Oamenii le-au povestit poliţiştilor că maşina a fost văzută de două ori în cursul zilei de ieri rulând cu viteză mare prin localitate. „Cred că avea comenzi şi se grăbea. Huia satul când trecea el, probabil mergea cu peste 100 de kilometri la oră. În plus, din maşină răsuna foarte tare muzică populară”, a declarat unul dintre locatarii din zonă. Varianta vitezei excesive pare a fi confirmată şi de faptul că măsurătorile criminaliştilor arată că de la prima urmă de derapaj şi până în locul unde a aterizat maşina au fost mai bine de 50 de metri. Rudele şoferului susţineau, însă, că bărbatul a pierdut controlul volanului din cauza exploziei unui pneu din faţă. „Efectuăm cercetări pentru stabilirea cauzelor accidentului, după care vom dispune soluţia care se impune”, a concluzionat comisarul şef Ioan Sîsîiac, adjunctul şefului Poliţiei Dorohoi şi coordonator al anchetei.
Poliţiştii au precizat că taximetristul nu a putut fi testat cu etilotestul, urmând să se stabilească dacă era băut în urma probelor de sânge prelevate în spital.
Ieri, la locul accidentului au fost chemaţi şi pompierii, ei fiind solicitaţi întrucât rezervorul maşinii s-a spart, iar carburantul s-a scurs pe carosabil existând riscul unei explozii

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu